hirdetés
 
Lány:Fiú:
 
 
 
 
 

Pompás pillangós torták

Számtalan pillangóval díszített tortagyönyörűség akadt már fenn a világhálón, amiket különböző alkalmakra készítettek, feltehetően nagy sikert aratva a hölgyek körében. De vajon mitől nyújt ennyire magával ragadó látványt a lepkékkel teleszórt torta?!


A pillangó a lélek fejlődését és a halálból kialakuló életet jelképezi. A felbukkanása az életünkben a bennünk rejlő erőforrásra és a fejlődésünk következő, előttünk álló fokára hívja fel a figyelmet. A mexikóiak szerint a finoman simogató, enyhe déli szél a pillangóknak köszönhető. A japánoknál a változékonyság szimbóluma. A pár nélküli pillangó a szűziesség vagy a hűtlen szerető és a gésák jelképe. Emellett a kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetik.


A pillangópár a hitvesi boldogságra utal, emiatt kitűnően alkalmas esküvői torta dekorációjaként. A kínaiak szerint hallhatatlanságot jelent. Ezzel a jeligével ellátva bátran ajándékozhatunk szeretteinknek pillangóktól roskadozó tortamonstrumot születésnapjukra.


A fehér pillangót a halott lelkének vélték. Skót hiedelem szerint a vörös pillangók a boszorkányok megtestesülései. Tehát legyünk körültekintőek a színválasztásban ajándékozáskor.

Ha mélyebbre tekintünk, a pillangó életciklusa felhívja a figyelmet a teljes átalakulásra, ehhez azonban teljes megújulásra van szükség. Itt az ideje felhagyni a régi ismétlődő szokásokkal, viselkedésmódokkal, kapcsolatokkal. Bújjunk ki a berögződött tudatunk bábjából, és szárnyaljunk szabadon a széllel.

- Oszlánszki -

 

E-mail cím:
Jelszó:
Jelszó megjegyzése Elfelejtett jelszó
hirdetés
Skin választó
 
Korábbi cikkek ››