hirdetés
 
Lány:Fiú:
 
 
 
 
 

Keratin, a haj csodaszere

Amióta világ a világ, teljesen normális az a jelenség, hogy akinek göndör haja van, egyeneset szeretne és vice versa. Legyen szó akár göndör, akár egyenes hajról, azt beláthatjuk, hogy a hajformázás sokszor kacifántos dolog. A göndör hajúak gyakran átokként élik meg természetes hajformájukat. Folyton küzdenek a kunkorodás ellen, ám az időjárás viszontagságai rendszerint győzedelmeskednek a hajukon. Megoldás lehet a keratinos hajkezelés. Keratinos hajápolással ’göndörállóvá’ teheted hajad, s nem kell többet aggódnod a páratartalom miatt sem.


Keratinkezelés


Miről is van szó? Létezik konkrét keratinkezelés, melyet valamilyen szakember (fodrász, stylist) végez: hajvasalóval keratint, kondícionáló fehérjét illeszt a hajba például szérum formájában. A módszer lényege az, hogy a keratin megakadályozza, hogy nedvesség kerüljön a hajszálakba, így azok begöndörödni sem tudnak. Ez a megoldás sajnos igen költséges és hazánkban még nem is a legelterjedtebb kezelés a bodri fürtök ellen. A kúra 8-12 hétig tart, és a kezelések után kb. 4 napig nem ajánlott a hajmosás a kellő hatás elérése érdekében. Emellett kerülni kell a nátrium-kloridot tartalmazó samponokat, balzsamokat és egyéb hajápolási termékeket, a só ugyanis megbontja a keratin kötéseit. A kezelés alatt javasolt a maszk viselete, mert bizonyos kémiai füstök szabadulhatnak fel a vasalás során.


Mielőtt még lemondanátok erről az újgenerációs hajápolási és kiegyenesítő technikáról a költségek miatt, megnyugtatásul közlöm, hogy ma már számtalan keratint tartalmazó terméket dobnak a piacra, melyekkel otthon is próbálkozhattok. Ám érdemes megemlíteni a félreértések elkerülése végett, hogy ezek már nemcsak kiegyenesítésre, hanem megannyi hajproblémára is megoldást nyújtanak, sőt a fixálás és formázás terén is igénybe vehetőek. Bárki számára elérhető rengeteg készítmény, csak szét kell nézni a drogériák hajápolási részlegén. Vannak például keratin proteines hajhelyreállító szérumok, keratinos balzsamok, melyek öblítést sem igényelnek, hajápoló szérumok, keratintartalmú hajszeszek.


A legtöbb keratinos termék intenzíven ápolja a hajat, mivel a fehérje mélyen behatol a hajszálakba és megerősíti szerkezetüket. Csillogóvá és könnyen fésülhetővé varázsolja hajkoronánkat. Tanácsos továbbá egyes frizurák, hajformák rögzítésére is használni, így alkalmazható például a dauer után is keratinos hajápoló, hogy a hatás tartós legyen. A dúsító keratinos hajhab pedig növeli a haj tömegét és dúsabb kinézetet ad a hajnak, mi több, rugalmas tartást biztosít egész nap. A keratinos hajerősítő spray is tökéletes mind a hajformázáshoz, mind a dúsításhoz.

Nos, hölgyeim, hajformázásra fel!

E-mail cím:
Jelszó:
Jelszó megjegyzése Elfelejtett jelszó
hirdetés
Skin választó
 
Korábbi cikkek ››